Share Button

Blauwe vinkjes uitzetten

De komst van de blauwe vinkjes in de laatste update van WhatsApp zijn het gesprek van de dag. Maar hoe kun je die blauwe vinkjes uitzetten? Niet iedereen vindt het een prettig idee dat anderen door deze vorm van leesbevestiging kunnen zien wanneer jij hun bericht gelezen hebt. Vele vinden de blauwe vinkjes in WhatsApp een inbreuk op hun privacy. Daarom laten we je hier zien hoe je de blauwe vinkjes uit kunt zetten. De beste manier om de blauw vinkjes uit te zetten hangt af van je telefoon. Blauwe vinkjes uitzetten is makkelijker op een Android telefoon als op een iOS toestel, kijk hieronder voor de beste uitleg voor jouw telefoon.

Blauwe vinkjes uitzetten op Android telefoons.

In de nieuwste versie van WhatsApp kun je zelf de blauwe vinkjes uitzetten. Deze versie van WhatsApp is echter nog niet beschikbaar in de Google Play Store. We moeten de nieuwste dus zelf download van de WhatsApp website. Ga op je telefoon naar www.whatsapp.com/android en tik op de grote groene “Download Now”-knop. Je telefoon download nu de nieuwste versie van WhatsApp, de versie waar je dus straks de blauwe vinkjes mee uit kunt zetten. Bovenin de meldingsbalk van je scherm kun je zien staan dat je telefoon het bestand “WhatsApp.apk” heeft gedownload. Klik op WhatsApp.apk en installeer de nieuwe versie van WhatsApp. Als je de nieuwe WhatsApp geïnstalleerd hebt volg je de deze stappen om de blauwe vinkjes uit te zetten

 1. Open WhatsApp
 2. Druk op je menu knop
 3. Klik op “Instellingen”
 4. Klik op “Account”
 5. Klik vervolgens op “Privacy”
 6. Scroll naar beneden. Daar staat “Read receipts” met een vinkje erachter, zet het vinkje uit door het selectievakje aan te klikken.
 7. Anderen kunnen nu niet meer zien of jij hun berichten hebt gelezen.

Houd er wel rekening mee dat jij nu zelf ook geen blauwe vinkjes meer krijgt, je kunt dus zelf ook niet meer zien of iemand jouw bericht gelezen heeft.

 Blauwe vinkjes uitzetten op iOS telefoons.

Op de iPhone is het een stuk lastiger om de blauwe vinkjes weg te krijgen. Dit is alleen mogelijk als je iPhone “gejailbreaked” is, je kunt dan WhatsApp+ installeren om de vinkjes uit te zetten. Als je een iPhone hebt zonder jailbreak kun je de blauwe vinkjes niet uitzetten. Wel kun je de blauwe vinkjes ontwijken door je iPhone in de vliegtuigstand te zetten voordat je een chat opent. Let wel op dat je WhatsApp tussendoor telkens afsluit zodat je niet in een openstaande chat terechtkomt als je WhatsApp opent. Klik hier als je WhatsApp op je computer wilt en een iPhone hebt.

 Blauwe vinkjes uitzetten op Blackberry.

Op Blackberry is de nieuwste versie van WhatsApp al uitgebracht! Volg deze stappen om de blauwe vinkjes uit te zetten:

 1. Open WhatsApp
 2. Open het menu door vanaf de bovenkant van het scherm naar beneden te vegen.
 3. Klik op “Instellingen”
 4. Klik op “Privacy instellingen”
 5. Scroll naar beneden tot “Leesbewijzen”
 6. Zet de schuif achter “Leesbewijzen” naar links
 7. Nu kan niemand meer zien wanneer jij hun bericht hebt gelezen.

Ook WhatsApp’en op je computer ondanks je iPhone?

Wil jij ook WhatsApp op je computer gebruiken? Bij ons werkt WhatsApp ook als je een iPhone hebt en ook hoef je geen Chrome te hebben.
Je ontvangt een super duidelijke handleiding en betaalt veilig met iDeal.

Whatsapp-op-pc-downloaden-300x172

Share Button