Grootste gratis berichtendienst van Nederland

Met meer dan 9,5 miljoen actieve gebruikers in Nederland is WhatsApp de grootste berichtendienst van Nederland. Wereldwijd maken maar liefst 500 miljoen mensen actief gebruik van de berichtendienst. Voordat WhatsApp in Nederland beschikbaar werd, was heel Nederland aan het pingen met de Blackberry. Door de komst van WhatsApp konden Nederlanders ook gratis tekstberichten versturen vanaf andere mobiele telefoons en in Nederland werd de Blackberry al snel ingeruild voor een iPhone of een Samsung Galaxy S5. Het aantal actieve gebruikers neemt nog maandelijks toe en dat komt vooral doordat ontwikkelingslanden nu een extreme groei doormaken in het aantal gebruikers. In Nederland noteren we ook steeds meer actieve gebruikers en dat komt voornamelijk omdat ook ouderen overstappen op een smartphone en dan meteen Whatsapp installeren op de smartphone.

Eenvoudig en super leuk, download nu en maak een account aan

WhatsApp is ontzettend makkelijk te gebruiken want het is heel eenvoudig om een account aan te maken waarna je direct kunt starten met het versturen van gratis tekstberichten. Als je een smartphone hebt is deze veelal geschikt voor WhatsApp. Bij een iPhone kun je WhatsApp downloaden in de Apple App Store en bij een Android smartphone ga je naar de Google play Store waar je WhatsApp gratis kunt downloaden. Heb je de gratis berichtendienst gedownload dan open je de app en vul je de gegevens in die gevraagd worden. Vul je mobiele telefoonnummer in en activeer je WhatsApp account door de verkregen sms’je van WhatsApp. Je hoeft zelf geen contactenlijst aan te maken in WhatsApp want iedereen die WhatsApp heeft geïnstalleerd uit je contactenlijst wordt automatisch beschikbaar gesteld voor een één op één chatgesprek of een groepsgesprek.

Is WhatsApp gratis?

WhatsApp is gratis te downloaden, zowel in de Apple App Store als in de Google Play Store. Wat veel mensen niet weten is dat WhatsApp op je smartphone alleen het eerste jaar gratis is. Na 12 maanden moet je een jaarlijks abonnement afsluiten van 0,89 cent. Dit geldt overigens niet voor iPhone gebruikers die voor juli 2013 WhatsApp hebben aangeschaft in de Apple App Store, want toen koste de berichtendienst éénmalig 0,79 cent. Het versturen van berichten, foto’s, geluidsfragmenten en video’s blijft wel gewoon gratis. De jaarlijkse 0,89 cent zijn de enigste kosten na het eerste jaar.

Verschil tussen WhatsApp en Apple’s iMessage

WhatsApp is veruit de meest populaire gratis berichtendienst die er bestaat. Kijk op iedere smartphone en je weet één ding zeker WhatsApp is geïnstalleerd op de smartphone. iPhone gebruikers hebben naast WhatsApp ook nog Apple’s eigen gratis berichtendienst iMessage, maar toch is de berichtendienst van Apple veel minder populair, ondanks dat zo enorm veel mensen een iPhone in bezit hebben.

iMessage is een gratis berichtendienst van Apple. Het grootste verschil tussen WhatsApp en iMessage is dat WhatsApp op meerdere platformen beschikbaar is en iMessage is alleen beschikbaar op Apple’s iOS en OS X. De berichtendienst van Apple werkt alleen tussen Apple apparaten bijvoorbeeld tussen een iPhone 5c en een iPad Mini. Het grote voordeel van iMessage is dan wel weer dat het werkt zonder een mobielnummer in te geven, het werkt middels je Apple ID.

iMessage en whatsApp zijn concurrenten van elkaar, maar WhatsApp is razend populair omdat het meerdere platformen ondersteund, zo kunnen iPhone 5c gebruikers ook gratis tekstberichten versturen naar gebruikers van een Samsung Galaxy S5. iMessage heeft bij de laatste update van iOS 8 wederom een upgrade gekregen van Apple. De berichtendienst van Apple komt met de nieuwe upgrade wederom een stapje dichter in de buurt van WhatsApp. Het is nu bijvoorbeeld mogelijk om in iMessage geluidsfragmenten te versturen en je locatie door te sturen. Dit was al lang mogelijk met WhatsApp.

Heel veel iPhone gebruikers weten het bestaan niet van iMessage maar Apple probeert de gratis berichtendienst uit eigen stal telkens weer aan te prijzen maar het lukt nog telkens niet om iedereen er van te overtuigen. WhatsApp was begin dit jaar gesprek van de dag doordat FaceBook de berichtendienst overnam en iedereen die WhatsApp gebruikte bang was voor privacy schending door de overname.

Mensen lieten opeens WhatsApp links liggen en stapten massaal over naar een nieuwe berichtendienst en toen der tijd zag Apple ook meer gebruikers naar iMessage komen. Het is niet duidelijk hoeveel actieve gebruikers iMessage heeft maar Apple komt bij lange na niet in de buurt van de 500 miljoen en groeiende actieve gebruikers die WhatsApp dagelijks heeft.

Groepsgesprekken voeren met whatsapp

whatsapp-groepsgesprekMet whatsapp op pc is het mogelijk om de berichten die je normaliter met je mobiele telefoon verstuurd, op je pc te versturen. Het is niet ingewikkeld om whatsapp op je pc te installeren. Het enige wat je nodig hebt voor whatsapp op pc is een internetverbinding.

Veel mensen maken gebruik van deze manier van communiceren om zakelijke of privé afspraken te maken. Deze afspraken staan dan direct opgeslagen. Het is mogelijk om de verschillende gesprekken terug te lezen zodat je altijd weet welke datum een bepaalde afspraak gemaakt was. Ook wordt het gebruikt voor het voeren van groepsgesprekken. Deze gesprekken hebben soms een zakelijke of functionele aard maar kunnen ook puur voor het plezier fungeren. Whatsapp wordt bijvoorbeeld veel gebruikt voor het sturen plaatjes en foto’s. Een dergelijk groepsgesprek op WhatsApp wordt altijd gestart of aangemaakt door één persoon, hij of zij selecteert de contactpersonen die aan het groepsgesprek moeten gaan deelnemen en klikt op “uitnodigen”.

Alle uitgenodigde personen zien vervolgens een nieuw WhatsApp gesprek in hun lijst tevoorschijn komen. Bovenaan dit nieuwe groepsgesprek is te zien wie er allemaal deelnemen aan het groepsgesprek. Als de andere deelnemers ook in het adresboek van de persoon staan dan ziet hij of zij de deelnemers bij naam, anders ziet hij of zij slechts het telefoonnummer van de andere deelnemer.

Geef jouw WhatsApp groepsgesprek een eigen draai

De starter van het groepsgesprek maar ook de deelnemers kunnne het groepsgesprek hun eigen karakter geven. Zo is het mogelijk om het groepsgesprek te voorzien van een leuke profielfoto, wellicht een profielfoto die past bij het onderwerp van het groepsgesprek. Alle foto’s die de deelnemers in het groepsgesprek sturen blijven in de mediagalerij van het betreffende groepsgesprek staan zodat iedereen die kan bekijken wanneer hij of zij dat wil. Dit geldt ook voor muziekfragmenten, filmpjes en andere bestanden die in het groepsgesprek gedeeld worden.

Het handige aan het gebruik van een computer voor het versturen van berichten is de mogelijkheid van het gebruik van een gewoon toetsenbord en de mogelijkheid van het gebruik van bestanden die staan opgeslagen op de computer. Je hebt namelijk op je computer alle bestanden bij de hand.

WhatsApp op PC nu ook beeld- en geluidsberichten

Met whatsapp kun je beeld-, geluid- en tekstberichten sturen naar kennissen, vrienden en familie. Het gebruik van whatsapp was aanvankelijk iets voor op je mobiele telefoon. Tevens werd het communicatiemiddel ingezet op de tablet.

Tegenwoordig is whatsapp op pc ook mogelijk. Mensen vinden het fijn om verschillende mogelijkheden te hebben om met elkaar te communiceren. Ze willen snel kunnen reageren. Door het snelle internet op verschillende plekken kunnen afspraken sneller worden gemaakt.

Informatie overbrengen met whatsapp op pc is handig omdat er voor het typen van tekstberichten gewoon gebruik kan worden gemaakt van het toetsenbord. Ook hebben mensen meer opslagruimte op hun pc voor foto’s en plaatjes. Deze eenheden kunnen met een pc makkelijker worden gedownload dan middels het kleine scherm van een mobiele telefoon. Communiceren met whatsapp is mogelijk individueel en in groepen. De beheerder van het groepsbericht kan dan mensen uitnodigen voor een gesprek. Deze beheerder kan ook de titel van een groepsgesprek aanpassen.