Share Button

WhatsApp laatst gezien verbergen

Op deze pagina leer je hoe jij jouw WhatsApp laatst gezien weergave kunt verbergen, de uitleg op deze pagina kun je zowel voor WhatsApp op je smartphone gebruiken als voor WhatsApp op PC. Wereldwijd maken er miljoenen mensen gebruik van WhatsApp en WhatsApp op PC. Zoals je weet beschikt WhatsApp standaard over de functie dat contacten onderling kunnen zien wanneer de ander voor het laatst online is geweest op WhatsApp.

Mensen zijn tegenwoordig echter steeds meer gesteld op hun privacy. Er is dan ook een grote groep mensen die hun best doen om hun privacy zoveel mogelijk te waarborgen. Deze schreeuw naar meer privacy heeft ervoor gezorgd dat WhatsApp een nieuwe functie mogelijk heeft gemaakt. Namelijk, het uitzetten van de “laatst gezien” melding. Hierdoor is het nu mogelijk om meer privacy te behouden bij het gebruik van WhatsApp en WhatsApp op PC. Als je je WhatsApp laatst gezien melding uitzet kunnen jouw contactpersonen namelijk niet meer zien wanneer je voor het laatst online op WhatsApp bent geweest.

Hoe zet je het WhatsApp laatst gezien status uit

Het verbergen van het WhatsApp laatst gezien status is niet ingewikkeld. Op deze pagina leer je welke stappen je moet doorlopen om ervoor te zorgen dat niemand meer kan zien wanneer jij voor het laatst gezien bent op WhatsApp.

Stap 1

Open WhatsApp op je smartphone of WhatsApp op PC.

Stap 2

Klik op de menu knop.

android-menu-button

Menu knop op een Android telefoon

whatsapp-op-pc-menu-button

Menu knop bij WhatsApp op PC

 

 

 

 

 

 

Stap 3

Nadat je op de menu knop hebt geklikt opent zich het WhatsApp menu zoals in de afbeelding hieronder te zien is.

Klik hier op “Instellingen”

whatsapp-laatst-gezien-1

 

Stap 4

Je bent nu in het volgende keuzemenu. Klik op “Account”.

whatsapp-laatst-gezien-2

Stap 5

Als je stap 4 hebt gevolgd zie je het volgende overzicht. Hier klik je op “Privacy”.

whatsapp-laatst-gezien-3

Stap 6

Je ziet nu hoe jouw privacy instellingen van WhatsApp of WhatsApp op PC staan ingesteld. Zoals je ziet staat er onder “Laatst gezien” het woord “Iedereen”. Dit betekend dat iedereen op WhatsApp kan zien wanneer jij voor het laatst online bent geweest, zelfs mensen die jij niet eens in je telefoonboek hebt staan! Hier gaan we verandering in brengen. Ga door naar stap 7.

whatsapp-laatst-gezien-4

Stap 7

We gaan nu instellen dat niemand meer kan zien wanneer jij voor het laatst gezien bent op WhatsApp. Klik op “Laats gezien”

whatsapp-laatst-gezien-5

Stap 8

Je ziet nu 3 opties voor het weergeven van je WhatsApp laatst gezien status. Je kunt nu kiezen aan wie je wel wilt laten zien wanneer je voor het laatst gezien bent op WhatsApp en voor wie je dat wilt verbergen. Ga door met stap 9.

whatsapp-laatst-gezien-6

Stap 9

In dit voorbeeld gaan we er even vanuit dat je niemand je WhatsApp laatst gezien status wilt laten zien. Klik op “Niemand”.
Als je je WhatsApp laatst gezien status alleen wilt laten zien aan mensen die jij in je telefoonboek hebt staan klik je op “Mijn contacten”.

whatsapp-laatst-gezien-7

Stap 10

Je bent nu klaar! Je hebt ingesteld dat niemand kan zien wat jou WhatsApp laatst gezien status is!

Je weet zeker dat je de stappen goed gevolgd hebt als er nu onder “Laatst gezien” het woord “Niemand” staat, net zoals in onderstaande afbeelding.

whatsapp-laatst-gezien-8

Zoals je ziet staat er onder “Profielfoto” en “Status” nog steeds het woord “iedereen”. Niemand kan dus meer zien wat jou WhatsApp laatst gezien status is, je profielfoto en je statusbericht zijn echter nog voor iedereen zichtbaar. Als je je profielfoto en/of statusbericht ook wilt verbergen volg je de stappen vanaf stap 6 opnieuw maar klik dan op “Profielfoto” of “Status” in plaats van op “Laatst gezien”.

Share Button